Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Messinaroom

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de eierdooier onder de kaas.

  2. Klop het eiwit half stijf, voeg de suiker en de helft van de vanillesuiker toe en klop verder tot sneeuw.

  3. Meng het eiwit voorzichtig onder de kaas

  4. Snij het fruit in stukjes, vermeng met de vanillesuiker en schik in kommetjes of glaasjes.

  5. Breng hierop een laagje room.

  6. Versier met wat overgehouden fruit en een takje munt.

  7. Dien zeer koel op

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.