Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Witte chocolademousse, advocaat en Natuurboterwafels met chocolade

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat de gelatine weken in koud water. Breek de witte chocolade in een kom, voeg er een scheut melk en een scheutje Grand Marnier aan toe en laat de chocolade au bain-marie smelten.

  2. Splits de eieren en hou de dooiers even apart voor de advocaat. Klop de eiwitten stijf. Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in de warme gesmolten chocolade.

  3. Doe de room in de kom van de keukenmachine en klop hem half op. Spatel de eiwitten onder de witte chocolade, gevolgd door de slagroom. Giet de chocolade mousse in een kom en laat hem opstijven in de koelkast.

  4. Doe de dooiers met de suiker in een kom en roer alles goed onder elkaar. Roer de gecondenseerde melk eronder, gevolgd door het vanille-extract en de jenever. Giet het mengsel in een steelpan en warm het voorzichtig op tot de advocaat dikker begint te worden

  5. Laat de advocaat afkoelen. Vul een maatbeker met heet water en zet er een lepel in.

  6. Schep een lepel advocaat op een bord en wrijf de advocaat een beetje open. Schep een mooie lepel mousse in het midden van het bord. Breek de koekjes in stukken en steek ze in de mousse.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.