Witte chocolademousse, advocaat en Natuurboterwafels met chocolade

Witte chocolademousse, advocaat en Natuurboterwafels met chocolade

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat de gelatine weken in koud water. Breek de witte chocolade in een kom, voeg er een scheut melk en een scheutje Grand Marnier aan toe en laat de chocolade au bain-marie smelten.

  2. Splits de eieren en hou de dooiers even apart voor de advocaat. Klop de eiwitten stijf. Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in de warme gesmolten chocolade.

  3. Doe de room in de kom van de keukenmachine en klop hem half op. Spatel de eiwitten onder de witte chocolade, gevolgd door de slagroom. Giet de chocolade mousse in een kom en laat hem opstijven in de koelkast.

  4. Doe de dooiers met de suiker in een kom en roer alles goed onder elkaar. Roer de gecondenseerde melk eronder, gevolgd door het vanille-extract en de jenever. Giet het mengsel in een steelpan en warm het voorzichtig op tot de advocaat dikker begint te worden

  5. Laat de advocaat afkoelen. Vul een maatbeker met heet water en zet er een lepel in.

  6. Schep een lepel advocaat op een bord en wrijf de advocaat een beetje open. Schep een mooie lepel mousse in het midden van het bord. Breek de koekjes in stukken en steek ze in de mousse.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *