Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Biscuittaart met ananas

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Klop de eieren en de dooiers op met de suiker tot een zeer luchtige massa en meng er de gezeefde bloem door.

  2. Smeer een taartvorm in met boter, stort het deeg erin en bak het gedurende 35 minuten in een oven van 200 °C.

  3. Laat het biscuitgebak afkoelen, snijd het doormidden en besprenkel de binnenkant met Grand Marnier.


  4. Klop de room en de bloemsuiker tot het aan de garde blijft hangen.

  5. Bestrijk de binnenzijde van de biscuit met room en verdeel er de ananas over. Leg beide zijden op elkaar en bestrijk de buitenkant volledig met room. Strooi er chocoladeschilfers over en werk af met bloemsuiker.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.