Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Broodpudding

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de rozijnen) samen in een kom en giet er de melk over. Laat ongeveer een 10-tal minuten weken en klop, eventueel met de keukenrobot, alles tot een vloeibare massa.

  2. Roer de rozijnen door de mengeling.

  3. Leg boterpapier in een ovenschaal en stort de massa in de schaal. Bak af gedurende 50 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.

  4. Haal de pudding uit de vorm en laat afkoelen. Dien op als dessert of als kleine versnapering bij de koffie.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.