Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Appel en brandewijn in papillotten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwijder met een appelboor de klokhuizen uit de appels.

  2. De uitgeboorde appels op een vel zalfolie schikken

  3. De brandewijn en de bruine suiker mengen, daarna de room toevoegen en de saus lichtjes dikken met roux.

  4. Vul de appels (vouw de folie in een vorm) met de saus en verdeel er rozijnen over.

  5. De folie toevouwen en het geheel 30 min. laten gaarbakken in de oven van +/- 200°C.

  6. Opdienen met vanille-ijs.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.