Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Amandeltaart met noordkrieken

Ingrediënten :

Het Franchipanenbeslag

Bereiding :

  1. Laat de noordkrieken voldoende uitlekken.

  2. Leg het bladerdeeg samen met bakpapier in een taartvorm en doorprik het met een vork zodat ze niet zal rijzen.

  3. Meng met een keukenmixer het ei en de suiker luchtig en doe er maïzena bij. Verwarm de melk en giet ze bij het losgeklopt ei, doe alles terug in een kookpot en laat even doorkoken; blijf ondertussen goed roeren.

  4. Maak het frangipanebeslag : meng boter (kamertemperatuur) met poedersuiker glad en klop er 2 eieren doorheen. Doe er het amandelpoeder en enkele druppels smaakversterker bij.

  5. Meng de twee ingrediënten voorzichtig door elkaar en stort ze in de bakvorm. Druk de uitgelekte krieken in het beslag en strooi er amandelschilfers over.

  6. Bak de taart gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven van 170° C. Leg er een alu-folie over wanneer ze te bruin wordt.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.