Voorjaarsminestrone
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Versnijd de groenten :
- De venkel in dunne schijfjes.
- De bloemkool in kleine bloempjes.
- De courgette in julienne.
- De knoflook wordt in fijne brunoise gesneden.
- De lente-uitjes worden in fijne ringetjes gesneden.
- De fijne boontjes opkuisen en in 2 snijden.
- De snijbonen worden schuin fijngesneden.
- De asperges worden ontdaan van de harde onderkant en in dunne plakjes van 4 cm. gesneden.
- De tomaat wordt in blokjes gesneden (haal er eerst het vruchtvlees uit) -
Verhit olijfolie in een kookpot en roer de knoflook, lente-ui en venkel door. Fruit die gedurende 5 min. zonder te bruinen.
-
Doe de rest van de versneden groenten (behalve de tomaten) erbij en giet er bouillon bij. Doe er na 5 min. de pasta bij. Laat alles 10 min. doorkoken en breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes er aan het einde bij.
-
Serveer de soep in warme borden en strooi er fijngesneden bieslook en basilicum over. Leg op elk bord een lepel pesto in het midden. Dien warm op met stokbrood.