Koninginnenhapje met garnalen en prei
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Maak een vierkant of snijd een rondje van ong. 5 cm. uit het bladerdeeg, bestrijk de bovenkant met eigeel en bak ze gedurende 18 min. af in een voorverwarmde oven van 200° C.
-
Spoel en snijd de prei in ringen, snijd de ui ook in ringen en kook die gaar in de kippenbouillon, samen met een scheutje witte wijn. Maak blokjes ( 1 cm.) van de kippenfilet en snijd de champignons in schijfjes. Bak beiden aan in boter en kruid met peper en zout.
-
Kook de kippenbouillon in met 2 dl room tot gewenste dikte of gebruik blanke roux. Kruid met pezo en look
-
Meng de kip en champignons bij de saus, alsook de garnalen. Giet het mengsel voorzichtig in de opengesneden bladerdeegjes. Strooi er gruyère over en gratineer ze in de oven (grillstand).
-
. Serveer het bladerdeegje op een warm bord en giet de overige saus er rond. Versier met tuinkers.