Courgette gevuld met rijst en groenten
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Kook de rijst gaar in gezouten water. (vleesbouillon)
-
Snijd een sjalotje en een halve appel in brunoise. Stoof die aan in olijfolie, zonder te bruinen. Kruid met pezo en curry en doe er 1 dl kippenbouillon en 2 dl room bij. Laat alles inkoken.
-
Maak een brunoise van de wortel, gele paprika, boontjes en sjalot. Stoof alles aan gedurende 10 min. in notenolie, zonder te bruinen. Voeg de rijst erbij en smaak af met pezo, komijn en koriander.
-
Spoel de courgette en snijd er lange fijne sneden van. Plaats een ring op een schaal en leg tegen de binnenkant van de ring een sneetje courgette. Vul de ring op met de rijst en duw die goed aan. Hef de ring op en steek een prikker in de courgette zodat die niet open gaat.
-
Verwarm de torentjes in een oven van 180° c. gedurende 10 min. Plaats ze daarna op een bord en giet er curry-saus rond. Versier met een takje groen.