Hondstong met oesterzwammen en exotische rijst
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Schil het stukje gember en snij fijn.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
Bereiding
-
Verhit 1 el zonnebloemolie in een kookpan en doe er de rijst in. Stoof de rijst al roerend glazig. Voeg dan ook de gesnipperde lente-uitjes toe.
-
Doe de helft van de kokosmelk in de kop van de rijst en leng aan met water. Giet beetje bij beetje bij de rijst en roer om.
-
Voeg nog een kop water toe en een snuifje zout. Laat zachtjes gaar worden gedurende 10 à 15 min. Breng op smaak met 1 à 2 el citroensap.
-
Bereid ondertussen de vis. Verhit 2 el zonnebloemolie in een brede pan en doe er de oesterzwammen en fijngesneden gember in. Laat al roerend even bakken.
-
Leg er de diepgevroren vis op en kruid met pezo. Giet er de rest van de kokosmelk over, dek af en laat nog 15 à 20 min. zachtjes gaar worden.
-
Haal de vis uit de pan en voeg de fijngesnipperde bieslook toe. Bind, indien nodig, lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking
-
Schik op elk bord een bedje van oesterzwammen en leg er een stuk vis op. Dien op met rijst
Tip:
-
Voor een feestelijke versiering kan u enkele hele oesterzwammen apart houden en in hun geheel bakken in wat boter. Schik ze naast de vis op de borden