Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zeeduivel met appel-mierikswortelsausje

Zeeduivel met appel-mierikswortelsausje

Ingrediënten :

De Zeeduivel

De Saus

De Salade

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in porties (voor een buffet: kleine porties maken).

  2. Snij 1 citroen in schijfjes en pers de andere citroen uit.

  3. Snij de radijzen in 4.

  4. Snipper de dille fijn.

  5. Snij de venkelknol en de takjes selder in heel fijne staafjes.

  6. Snij de avocado's in blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  7. Rasp de appel zonder hem te schillen en besprenkel met de andere helft van het citroensap.

Bereiding

  1. Leg de stukjes staartvis in een ovenschotel en leg op elk stuk een 1/2 laurierblaadje, 1/2 takje tijm en een 1/2 schijfje citroen. Kruid met peper en zout. Giet er de visfond langs.

  2. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en schuif in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.

  3. Breng water aan de kook samen met 1 blokje tuinkruidenbouillon en kook de rijst gaar in deze bouillon (kooktijd: zie verpakking van de rijst).

  4. Meng de venkel en de selder met de radijzen en de avocadoblokjes. Besprenkel met de notenolie en kruid met peper en zout.

  5. Meng de geraspte appel met de mierikswortel en de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Afwerking

  1. Verdeel het slaatje over een schotel, leg de stukjes vis naast elkaar en lepel er wat saus over.

  2. Versier de stukjes vis met wat grijze garnalen en fijngesnipperde dille.

  3. Serveer met de wilde rijst.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.