Zeeduivel met appel-mierikswortelsausje

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Zeeduivel met appel-mierikswortelsausje

Ingrediënten :

De Zeeduivel

De Saus

De Salade

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in porties (voor een buffet: kleine porties maken).

  2. Snij 1 citroen in schijfjes en pers de andere citroen uit.

  3. Snij de radijzen in 4.

  4. Snipper de dille fijn.

  5. Snij de venkelknol en de takjes selder in heel fijne staafjes.

  6. Snij de avocado's in blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  7. Rasp de appel zonder hem te schillen en besprenkel met de andere helft van het citroensap.

Bereiding

  1. Leg de stukjes staartvis in een ovenschotel en leg op elk stuk een 1/2 laurierblaadje, 1/2 takje tijm en een 1/2 schijfje citroen. Kruid met peper en zout. Giet er de visfond langs.

  2. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en schuif in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.

  3. Breng water aan de kook samen met 1 blokje tuinkruidenbouillon en kook de rijst gaar in deze bouillon (kooktijd: zie verpakking van de rijst).

  4. Meng de venkel en de selder met de radijzen en de avocadoblokjes. Besprenkel met de notenolie en kruid met peper en zout.

  5. Meng de geraspte appel met de mierikswortel en de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Afwerking

  1. Verdeel het slaatje over een schotel, leg de stukjes vis naast elkaar en lepel er wat saus over.

  2. Versier de stukjes vis met wat grijze garnalen en fijngesnipperde dille.

  3. Serveer met de wilde rijst.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *