Soepje van bospaddenstoelen

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten

Soepje van bospaddenstoelen

0 Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Laat de bospaddenstoelen een half uur weken in lauw water. Laat uitlekken, zet het weekwater opzij en laat bezinken.

  2. Snipper de uien fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Snij de prei in ringetjes.

  5. Meng de mascarpone met de peterselie en de mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.

Bereiding:

  1. Smelt 1 eetlepel boter in een grote kookpot en bak de bospaddenstoelen gedurende 2 min. op een hevig vuur. Zet opzij.

  2. Smelt opnieuw 2 eetlepel boter in dezelfde kookpot en bak de uien glazig. Voeg de aardappelblokjes en de preiringetjes toe en bestrooi met de bloem. Roer goed om.

  3. Overgiet met de groentebouillon en laat 25 min. koken. Mix alles tot een gladde soep. Kruid met saffraan, peper en zout.

  4. Voeg 2 dl van het weekwater van de bospaddenstoelen (niet het bezinksel) toe en de paddenstoelen zelf. Laat alles even opwarmen.

Afwerking

  1. Verdeel de soep over de borden en lepel een koffielepel van het mascarponemengsel in het midden van elk bord.

Recept komt van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *