Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Soepje van bospaddenstoelen

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Laat de bospaddenstoelen een half uur weken in lauw water. Laat uitlekken, zet het weekwater opzij en laat bezinken.

  2. Snipper de uien fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Snij de prei in ringetjes.

  5. Meng de mascarpone met de peterselie en de mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.

Bereiding:

  1. Smelt 1 eetlepel boter in een grote kookpot en bak de bospaddenstoelen gedurende 2 min. op een hevig vuur. Zet opzij.

  2. Smelt opnieuw 2 eetlepel boter in dezelfde kookpot en bak de uien glazig. Voeg de aardappelblokjes en de preiringetjes toe en bestrooi met de bloem. Roer goed om.

  3. Overgiet met de groentebouillon en laat 25 min. koken. Mix alles tot een gladde soep. Kruid met saffraan, peper en zout.

  4. Voeg 2 dl van het weekwater van de bospaddenstoelen (niet het bezinksel) toe en de paddenstoelen zelf. Laat alles even opwarmen.

Afwerking

  1. Verdeel de soep over de borden en lepel een koffielepel van het mascarponemengsel in het midden van elk bord.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.