Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wokschotel met kip, shiitakes en eiermie

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de knoflook fijn, de lenteuitjes in ringetjes en de paksoi en de shii-takes in stukken.

  2. Verhit twee eetlepels vloeibare margarine in de wok en bak hierin de kipblokjes kort op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflook en de lente uitjes toe en bak ze even mee. Wok tot slot de paksoi en de shii-takes nog zo'n 3 minuten mee.

  3. Voeg de mie toe en wok die even mee tot alles goed warm is. Breng het gerecht op smaak met sojasaus en vers gemalen peper en serveer.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.