Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Woksaus

Woksaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de gemberwortel en snipper hem ragfijn. Eveneens de knoflookteentjes.

  2. Verhit de sesamolie in een pan en bak de gember en knoflook even aan. Temper het vuur.

  3. Voeg alle overige ingrediënten toe, roer goed door en laat met de deksel op de pan 15 minuutjes garen.

  4. Gebruik zelfgemaakte kippenbouillon of gevogeltefond of bouillon van een blokje.

  5. Los tot slot het aardappelmeel op in een beetje koud water en bind de saus lichtjes hiermee.

Tip:

  1. Voeg deze saus toe aan je roerbakvlees en/of roerbakgroenten. Serveer daar mie, mihoen, noedels of rijst bij.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.