Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken, gemarineerde Dorade uit de oven

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Neem een kleine braadslede, bekleed die met bakpapier.

  2. Was de vissen goed en kijk of de vishandelaar ze goed heeft schoongemaakt. Leg ze op het bakpapier.

  3. Snijd de citroenen in plakjes, doe wat in de buik van de vis en leg de andere plakjes citroen op de vis.

  4. Meng de olijfolie, knoflook, sojasaus en de kappertjes en doe dit lekkere sapje over de vis.

  5. Zet de slede met de vis in een voorverwarmde oven van 150 graden (beslist niet hoger) en bak ze in ongeveer 40 minuten gaar. De gaarheid hangt af van de dikte en de grootte van je vissen.

Tip:

  1. Lekker met komkommersalade, tomatensalade, vers stokbrood en/of wat gebakken krieltjes

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.