Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vis in zoetzure saus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Visfilet in reepjes snijden, rode paprika in reepjes snijden.

  2. Roerbak de visfilet in 2 a 3 minuten goudbruin in de hete wok, in de 70 cl arachideolie.  Laat uitlekken op keukenpapier.  Giet de olie weg en wrijf de wok schoon met keukenpapier. 

  3. Breng 70 ml kippenbouillon aan de kook met 1 eetlepel rijstwijn of Cherry, 1 eetlepel donkere sojasaus, 1theelepel chilibonensaus, 1/2 rode paprika in reepjes, 1 theelepel rijstazijn of appelazijn en 2 theelepels fijne suiker.

  4. Temper het vuur. Schep de visreepjes bij de saus.  Laat 2 minuten goed doorwarmen. 

  5. Werk af met schuin gesneden lente -uitjes.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.