Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Soezen met banketbakkersroom, overgoten met chocoladesaus

Ingrediënten :

Voor de Soezen

Voor de Banketbakkersroom

Voor de Chocoladesaus

Bereiding :

De Soezen

  1. Melk met boter, zout en suiker zachtjes tegen het kookpunt brengen tot de boter gesmolten is.

  2. Gezeefde bloem in één keer toevoegen en met een spatel mengen. Het beslag even laten drogen zodat het een bol vormt. Laat daarna even afkoelen in een kom.

  3. Roer er één voor één de eieren door. Elk ei moet volledig opgenomen zijn.

  4. Boter een bakplaat in en bestuif het met bloem. Spuit het soezenbeslag met een spuitzak. (bewaar voldoende afstand)

  5. Bak gedurende 18 min. in een oven van 220°C. Opgepast : de oven pas na 10 min. openen.

De Banketbakkersroom

  1. Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen

  2. De eidooiers met de suiker witkloppen en daarna bloem bijvoegen.

  3. De kokende melk geleidelijk op de eiermassa gieten; voortdurend met een klopper blijven mengen.

  4. Op een zacht vuurtje tot een homogene massa laten koken door voortdurend te roeren.

De Chocoladesaus

  1. Smelt de chocolade “au bain marie” met daarin weinig water en 1 lepel honing.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.