Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Sint-Jacobsvruchten met gember en koriander

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de uien in fine staafjes.

  2. Snij de gember in fijne staafjes.

  3. Verwarm de oven voor op 200° C.

  4. Maak de schelpen schoon, haal de noten eruit en bewaar de schelpen.

  5. Fruit de uien in de olijfolie en verdeel over de schelpen.

  6. Garneer met 2 noten per schelp, gember en koriander.

  7. Breng op smaak met peper en zout, overgiet met wat olijfolie en sluit de schelp.

  8. Bevochtig de randen van de schelp met water.

  9. Bekleed de randen van de schelpen met een reepje deeg en smeer ze in met eigeel.

  10. Leg wat grof zout in een ovenschotel en plaats de schelpen erop.

  11. Zet de schelpen 15 min. In de oven.

Afwerking

  1. Open de schelpen en leg ze, geopend, op de borden.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.