Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Scampi diabolique

Scampi diabolique

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kruid de scampi met peper en zout.

  2. Verhit boter en olie in een pan en bak de scampi rozig. Haal ze uit de pan en hou warm.

  3. Voeg er de fijngesneden rode ui, chilipeper en knoflook aan toe. Blus met de cognac en room. Laat wat inkoken tot de saus licht gebonden is en voeg er dan de tomatenpuree aan toe.

  4. Strooi bladpeterselie over de scampi. Serveer met rijst.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.