Rozijnenbrood 2
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Los de gist op in een beetje water en vul daarna bij tot de voorgeschreven hoeveelheid (300 ml). Indien droge gist ,mag men maar 8gr gebruiken
-
Voeg alle ingrediënten (zonder de rozijnen) samen en kneed tot een soepel deeg of kneed in een kneedmachine (ongeveer 20 min)
-
Dek af en laat de deeg 40 min rijzen in een verwarmde oven van 35 graden .
-
Na de eerste rijzing kneed je het deeg terug en voeg er de rozijnen aan toe . - -Bol op en leg in een broodvorm.
-
Dek terug af en laat terug 40 min rijzen in de oven (35 graden ).
-
Haal het deeg uit de oven en laat nog even afgedekt staan .
-
Verwarm de oven nu op 220 graden en bak het brood in 30 min mooi bruin (onderste richel ).
-
Na bakken , ontvormen en laten afkoelen op rooster .