Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rozijnenbrood 2

Rozijnenbrood 2

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Los de gist op in een beetje water en vul daarna bij tot de voorgeschreven hoeveelheid (300 ml). Indien droge gist ,mag men maar 8gr gebruiken

  2. Voeg alle ingrediënten (zonder de rozijnen) samen en kneed tot een soepel deeg of kneed in een kneedmachine (ongeveer 20 min)

  3. Dek af en laat de deeg 40 min rijzen in een verwarmde oven van 35 graden .

  4. Na de eerste rijzing kneed je het deeg terug en voeg er de rozijnen aan toe . - -Bol op en leg in een broodvorm.

  5. Dek terug af en laat terug 40 min rijzen in de oven (35 graden ).

  6. Haal het deeg uit de oven en laat nog even afgedekt staan .

  7. Verwarm de oven nu op 220 graden en bak het brood in 30 min mooi bruin (onderste richel ).

  8. Na bakken , ontvormen en laten afkoelen op rooster .

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.