Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rollade van kalkoen met honing en bier, tortilla met zure room

Ingrediënten :

Tortilla

Bereiding :

  1. Snijd de sjalotten zeer fijn en meng ze door het gehakt. Snijd mooie plakken vlees van de kalkoenfilet en leg ze open op het aanrecht. Kruid ze met peper en zout en paprikapoeder. Smeer er het gehakt over uit en rol de filet op, bind toe met touw.

  2. Bak de rolletjes aan alle kanten bruin en gaar het vlees 30 min. in een oven van 180°C. Maak de honing lichtjes vloeibaar door er enkele druppels bier bij te doen en wrijf er de kalkoen minstens 3 x mee in.

  3. Stoof 2 fijngesneden sjalotten aan in olie en blus ze met 1 dl bier en 2 dl kippenbouillon. Laat inkoken en dik de saus met bruine roux. Breng ze op smaak met peper en zout een snuifje tijm en de rest van de honing.

  4. Kuis en versnijd alle groenten in gelijke stukken van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelen, boontjes en courgette in gezouten water (max. 5 min.). Bak de groenten samen met de ui, paprika, maïs en look lichtjes op in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. Beleg een taartvorm (inboteren) met het bladerdeeg (prikken) en verdeel er de groentemengeling over. Klop de eieren los met de zure room en kruid met peper en zout. Stort dit over de taart en strooi er gruyèrekaas over.
    - Bak de taart 20 min. in een oven van 180° c.

  6. Snijd de tortilla in 4 stukken en verdeel ze op warme borden, leg er enkele, in schijfjes gesneden, kalkoen tegen en giet er saus rond. Versier met een takje groen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.