Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Roommousse met grijze garnalen en groene asperges

Ingrediënten :

De Mousse

Bereiding :

  1. Maak de mousse : week de gelatineblaadjes in koud water, verwarm 1 dl visfumet en roer de gelatine er door. Meng de overige ingrediënten erbij en giet het in een schaal. Laat opstijven in de koelkast.

  2. Schil de onderkant van de asperges, breek er een stuk (2 cm.) af. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat schrikken. Snij ze in schuine stukken van 3 cm.

  3. Stort de opgesteven mousse op een snijplank en snij er vormpjes uit. Verdeel die over kleine bordjes. Leg de asperges erop en druppel er wat notenolie over, kruid met grof zeezout.

  4. Verdeel de garnalen op de mousse en werk af met bieslookstaafjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.