Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bintje gevuld met gerookte zalm en zure room

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de aardappelen zonder te schillen gaar in gezouten water. Snijd het hoedje er af en haal de aardappel zo goed en zo veel mogelijk leeg. Maak een smeuïge puree met een eidooier, nootmuskaat en 100 g zure room. Roer er 2 zeer fijngesneden sjalotten en 3 el fijngesneden peterselie door. Smaak af. Spuit de puree terug in de aardappelen.

  2. Maak een fijne julienne van de gerookte zalm

  3. Verwarm de aardappeltjes 10 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. en verdeel de gerookte zalm er bovenop. Werk af met een tl zure room, zalmeitjes en een takje platte peterselie.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.