Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Ribbetjes in Coca Cola op de BBQ

Ingrediënten :

De Ribbetjes

De Saus

Bereiding :

De Ribbetjes:

  1. Doe 1,5 l Cola in een grote pot. Voeg de look, laurierbladen, ui en peperbolletjes toe.

  2. Leg de ribbetjes in de kom. Eventueel Cola bijvoegen tot de ribbetjes onder staan.

  3. Beng aan de kook; verminder het vuur nadien tot sudderen; draai de ribs regelmatig om; het vlees moet stilletjesaan loskomen van het been als het gaar is (ca. 60 minuten).

De Saus:

  1. Doe alle ingediënten in een grote kom.

  2. Breng aan de kook en laat 25 min. sudderen tot de saus gereduceerd is en dikt. Roer regelmatig.

Gril de ribbetjes:

  1. Verwarm de grill.

  2. Neem de ribs uit de pan; droog ze met keukenpapier, kruid ze af met pezo; overgiet ze met de saus.

  3. Leg de ribs op de BBQ, draai ze alle 2 min.; grill ze 8 à 10 min.

  4. Haal de ribs van de grill, draai ze in aluminiumfolie en laat 8 min. rusten

  5. Snij de ribs en overgiet ze met nog wat saus.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.