Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Boursinpasta

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.

  2. Maak de saus, terwijl de pasta kookt. Doe wat olijfolie in een kookpan en fruit de knoflook en ui voor ongeveer vijf minuten.

  3. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met basilicum, chilivlokken, peper, zout en oregano toe. Roer tot een geheel.

  4. Voeg daarna de tomatenpasta en het water toe. Roer tot de tomatenpasta helemaal is vermengd.

  5. Zet de kookpan op een laag vuur en voeg de Boursin toe. Roer net zo lang tot er een romige saus ontstaat. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas aan de saus toe en roer tot de kaas is gesmolten.

  6. Voeg als laatst de spinazie toe en laat de pan nog zo’n drie tot vijf minuten op het vuur staan. Voeg de pasta toe en roer dit tot een geheel.

  7. Verdeel de Boursinpasta over de borden en maak het af met nog wat Parmezaanse kaas.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.