Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pickles (Belgische)

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 60 mins Kook- of Baktijd 24 hrs Totale tijd 25 hrs
Calorieën: 52

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de bloemkool en de wortelen in kleine blokjes. Leg een laag van de groenteblokjes in een schaal en bestrooi overvloedig met zout. Werk zo laag voor laag af tot alle groenten verwerkt zijn. Plaats de schaal 24 u afgedekt in de koelkast.

  2. Spoel de groenten af en gaar ze kort (5 min.) in kokend water met de cayennepeper en het takje tijm.

  3. Voeg hierna de suiker toe en roer door. Voeg daarna ook de augurken en zure uitjes toe en tenslotte de mosterd, de azijn en de kurkuma. Roer om.

  4. Los de maizena op in het water en voeg toe. Roer goed om en laat alles 10 min. doorkoken op een middelhoog vuur. Laat volledig afkoelen.

  5. Doe de pickles in gesteriliseerde bokalen en bewaar in de koelkast.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.