Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebraden kip met appelen en peren

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 45 minuten Totale tijd 1 uur 15 minuten
Kooktemperatuur: 220  °C Calorieën: 588

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Snijd de citroen in twee.

  3. Wrijf de kip in met een halve citroen.

  4. Meng de geklaarde boter met de olijfolie en het kerriepoeder. Hak de verse kruiden grof en voeg toe aan dit mengsel. Wrijf de kip in met dit mengsel. Kruid bij met peper en zout.

  5. Zet de kip in de oven en gaar 15 min. op 220°C. Verlaag de temperatuur naar 150°C.

  6. Schil de appelen en de peren voor de helft met een dunschiller.

  7. Snijd de ongeschilde uien in 2 en laat de teentjes knoflook ongepeld. Leg de appelen, de peren, de teentjes knoflook en de uien rond de kip in de ovenschaal en laat nog 30 min. verder garen.

Tip:

  1. Dien de kip op met gebakken aardappelen met grof zeezout.

Sleutelwoorden: Kip Peer Appel
Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.