Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pakje gevogeltewit met oesterzwammen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kruid de kippenborsten en bak ze kort in boter tot ze halfgaar zijn. Haal ze uit de pan en bestrijk de onderzijde met mosterd, blus de pan met porto en kippenbouillon. Voeg een takje rozemarijn en de sneetjes gerookt spek aan toe en laat lichtjes inkoken. Giet de saus door een fijne zeef en werk ze op met een klompje koude boter. Kruid af en laat de saus niet meer koken.

  2. Trek enkel de grotere oesterzwammen met de hand in repen (versiertip) en bak ze lichtjes op in amandelolie, haal ze er dadelijk terug uit.

  3. Kook de aardappelen ongeschild beetgaar in gezouten water, laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in schijfjes van 1 cm

  4. Wrijf een bakplaat in met olie en plaats er 4 met de hand gevormde mandjes van boterpapier op. Giet er een kleine pollepel saus in en plaats er 5 oesterzwammen op in waaiervorm met de mooiste zijde naar boven. Snij de kippenborsten in en leg ze op de zwammen.

  5. Sluit de papillotten en zet ze 10 tot 15 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.

  6. Laat 1 dl room lichtjes inkoken en snij er een teentje look in. Kruid met peper en zout en roer er de aardappelschijfjes door

  7. Serveer de papillot opengesneden met een lepel roomaardappelen. Geef er wat extra saus bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.