Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Mousse van gerookte forel met vinaigrette van groene selder

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Mix de forelfilets met citroensap en ½ dl visfumet met 1 gelatineblaadje(weken in koud water) erin opgelost. Hak de ui en peterselie zeer fijn en voeg die bij de vis.

  2. Werk de mousse verder af met mierikswortel, mayonaise, een eidooier en room. Smaak af en verdeel de mengeling in dresseerringen of in een terrine. Laat opstijven in de koelkast.

  3. Bak het stokbrood en spoel de tuinkers.

  4. Maak de vinaigrette : spoel en snijd 3 stengels selder zeer fijn en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat schrikken en houd 1/3 apart als garnituur, mix de overige selder glad en duw ze door een fijne zeef. Breng op smaak met de andere ingrediënten.

  5. Plaats een torentje mousse in het midden van een bord en leg er een toefje tuinkers en een bloempje bovenop. Giet de vinaigrette er in een boog rond en verdeel de brunoise van selder. Draai eenmaal met de pepermolen. Dien op met stokbrood.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.