Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Makreel met slaatje van komkommer en dille, wasabi-emulsie en rode ui

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kuis de makrelen en kruid ze met peper en zout. Wikkel ze in ingeoliede aluminiumfolie. Gaar ze gedurende 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven van 180° c of leg ze op de barbecue.

  2. Spoel de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hem in flinterdunne julienne, meng er de geplukte dille onder. Snijd de ui in zeer fijne ringen.

  3. Meng de wasabi en de zure room met het sap van de limoen, kruid met peper en zout. Klop de slagroom lichtjes op en roer dit onder de wasabi-mengeling.

  4. Meng wat wasabi-emulsie onder de komkommer en breng verder op smaak met peper en zout.

  5. Schik de komkommersalade op borden en leg er een makreel bovenop. Werk af met de schijfjes ui en wasabi-emulsie. Geef er krokant stokbrood bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.