Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Mac & cheese met gehaktballen

Mac & cheese met gehaktballen

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Snijd de prei fijn en stoof aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  2. Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af.

De Bechamelsaus

  1. Smelt 50 gram boter in een pot op het vuur.

  2. Voeg er 50 gram bloem aan toe en roer tot een droge roux.

  3. Bevochtig de roux nu met de melk en roer tot een gladde saus.

  4. Breng de bechamel op smaak met het citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

  5. Roer er als laatste nog de gemalen kaas onder.

De Balletjes:

  1. Stoof een uitje aan in een klontje boter.

  2. Voeg er de stukjes spek en de gehaktballetjes aan toe. Laat mooi goudbruin bakken.

Serveren:

  1. Meng de pasta met de prei en de bechamelsaus.
    Neem een grote ovenschaal en schep er de balletjes in.
    Bedek met de pasta en bestrooi met een laagje Parmezaanse kaas en broodkruim.
    Laat even gratineren in de oven alvorens te serveren.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.