Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kwarktaart met hazelnoten

Ingrediënten :

Voor de Vulling

Bereiding :

  1. wrijf een hoge, ronde springvorm in met boter en beleg deze met boterpapier

  2. Maal de koekjes met de keukenrobot fijn en meng met de gemalen hazelnoten en de gesmolten boter. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van de springvorm.

  3. Maak de vulling : klop de roomkaas en suiker romig met een keukenrobot. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg ook de chocoladepasta en het cacaopoeder toe. Smeer dit open op de koekjesbodem.

  4. Bak de taart 45 min. in een voorverwarmde oven van 180° C tot de vulling stevig aanvoelt.

  5. Meng de zure room en suiker en smeer over de kwarktaart. Strooi er geroosterde cashewnoten over en bak nog 10 min. Laat de kwarktaart volledig afkoelen. Serveer met vanillesaus.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.