Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegratineerde mosselen met lookboter

Ingrediënten :

Voor de Mosselen

Voor de Lookboter

Bereiding :

De Lookboter

  1. Maak de lookboter : hak de sjalot, de peterselie en de look zeer fijn en meng er de boter door. Breng voldoende op smaak met peper en zout.

De Mosselen

  1. Open de rauwe mosselen met een scherp mesje. Beschadig de mosselen zo weinig mogelijk. Verdeel de mosselen over 4 borden. De mosselen kunnen ook eerst gekookt worden op de traditionele wijze.

  2. Verdeel de lookboter met behulp van een spuitzak over de opengemaakte mosselen. Strooi er paneermeel over en bevochtig met wat witte wijn.

De Afwerking

  1. Plaats de borden onder de grill tot de boter lichtjes gaat bruinen. Serveer met het brood.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.