Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Granité van cava met spies van vers fruit

Ingrediënten :

Voor de Granité

Voor de Fruitspiesjes

Voor de afwerking

Bereiding :

  1. Roer voor de granité de suiker onder de cava en zet in een platte schaal in de diepvriezer.

  2. Roer de massa om het half uur los met een vork en doe dit gedurende 2 uren.

  3. Frituur de spaghettistengels en steek er het vers fruit op.

  4. Smelt de chocolade tot 30° C en strijk deze open op plastiekfolie of boterpapier. Laat opstijven.

  5. Verdeel de gratiné over ijskoude borden, leg er de chocoladeblaadjes op en de fruitspiezen er bovenop. Werk af met fijngehakte noten.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.