Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevulde aubergines 2

Gevulde aubergines 2

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Hol de aubergines uit en houd het vruchtvlees bij.

  2. Stoof sjalot en look aan in olijfolie. Voeg tomaat en aubergine toe en laat op een zacht vuurtje stoven.

  3. Bak apart het gehakt even aan in boter.

  4. Kruid het met peper en zout en voeg het bij de gestoofde groenten.

  5. Laat alles rustig verder stoven en voeg intussen de peterselie, basilicum en tijm toe.

  6. Kruid met peper en zout.

  7. Vul met dit mengsel de aubergine en bedek het met een paar schijfjes mozzarella.

  8. Zet de aubergines 15 minuten op 180°C in de oven.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.