Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegratineerd exotisch fruit

Gegratineerd exotisch fruit

Ingrediënten :

De Vanillesaus

Bereiding :

De Vanillesaus

  1. Breng de melk met een opengesneden vanillestokje aan de kook.

  2. Klop de eieren en suiker stevig tot een witte massa.

  3. Voeg de melk al roerend bij de massa en warm deze heel traag weer op, zonder te laten koken. De saus is klaar als ze de rug van de spatel blijft bedekken. Laat afkoelen.

Het Fruit

  1. Schil en snijd de vruchten in middelmatige stukken. Leg ze in een diep bord en besprenkel met enkele druppels witte rum.

De Kokosnoot met rum en room

  1. Doe de kokosnoot, witte rum en de half opgeklopte room onder de koude vanille-saus en giet die over het fruit

Afwerking

  1. Bestrooi alles met poedersuiker en kleur het lichtbruin onder de salamander (grill).

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.