Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken slibtong met groententaart, asperges en een emulsie van witbier

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst een basissaus : stoof een fijngesneden sjalotje aan in boter zonder te bruinen. Blus met visbouillon en de helft van het witbier. Doe er 2 dl room bij en laat lichtjes inkoken. Houd apart.

  2. Kook de groenten apart gaar in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water. Mix de broccoli met de mixer en doe er 1 ei, pezo en weinig room bij, smaak af. Leg boterpapier in een kleine taartvorm en giet het mengsel er in. Strijk het mooi glad.

  3. Doe hetzelfde met de wortelen : mix ze in de keukenrobot samen met 1 ei, peper en zout, een fijngesneden ui, tijm en weinig room. Giet ze bovenop de broccoli.

  4. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  5. Maak de tongen proper, haal er kit, kop en bloed af en draai ze lichtjes door de bloem (overtollige bloem goed afkloppen). Vergeet niet te kruiden. Bak de tongen in bruine boter in een anti-aanbak-pan aan beide zijden. Wanneer het vlees zich onttrekt van de graat, is de vis klaar. Haal de vis van de pan en fileer hem met vork en lepel.

  6. Bak de groententaart ongeveer 30 min. in een voorverwarmde oven van 180° C. Verwijder het boterpapier en snijd de taart in porties.

  7. Schil de asperges en snijd ze in de lengte in 4. Maak er julienne van en bak ze mooi bruin aan in boter. Kruid met peper en zout.

  8. Doe de rest van het witbier in de saus en roer er een klompje boter door, smaak af.

  9. Verdeel de warme groententaart over 4 warme borden, geef er gefileerde tongen bij, napeer met de saus en schik de asperges op de vis.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.