Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken noedels met rundvlees

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd het vlees in heel fijne reepjes. Pel de ui en snijd in fijne halve ringen. Plet de gepelde teentjes look en snijd in grove stukken.

  2. Kook de eiernoedels 1 minuut in kokend water. Giet af en laat uitdampen.

  3. Snijd ondertussen de courgette in fijne lucifers. Plet het witte deel van de lente-ui en snijd in grove stukken. Snijd het groen fijn en zet opzij voor de afwerking.

  4. Doe een eetlepel arachideolie in de wok en laat goed heet worden. Wok het vlees kort aan samen met de look en de helft van de ui. Sprenkel er een scheutje vissaus over en breng verder op smaak met een snuifje zout en suiker. Laat alles nog even meebakken. Haal het vlees uit de pan wanneer het gaar is en maak de wok terug proper om de noedels en groenten in te bakken.

  5. Doe een eetlepel arachideolie in de pan en wok hierin de rest van de ui en lente-ui. Doe de noedels, courgette en sojascheuten erbij. Breng verder op smaak met een snuifje suiker en zout. Werk af met een scheutje vissaus en sojasaus.

  6. Doe het groen van de lente-ui erbij. Houd nog een klein beetje groen over voor de afwerking. Doe het vlees er terug bij en bak nog even mee samen met een eetlepel geroosterde sesamolie.

Serveren:

  1. Serveer in een kommetje en werk af met lente-ui, enkele blaadjes koriander en een flinke haal van de pepermolen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.