Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevuld brood met spek, kip en champignons

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de kipfilets in kleine blokjes en marineer ze in een scheutje olijfolie en een snuifje kipkruiden.

  2. Bak de spekblokjes in een pan, hiervoor hoef je geen vetstof te gebruiken, en vervolgens de kipblokjes.

  3. Maak de kastanjechampignons proper en snij ze in schijfjes. Bak de paddenstoelen aan in een klontje boter, kruid met peper en zout. Voeg er de lente-ui, de cashewnoten, de spekbokjes en de kipblokjes aan toe. Laat het geheel nog even verder garen.

  4. Snij het hoedje van het brood en hol het vervolgens uit. Smeer de binnenkant in met een laagje olijfolie en vul het brood opnieuw op met de warme mengeling. Beleg met plakjes van de abdijkaas en zet het 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Serveren :

  1. Haal het gevuld brood uit de oven, bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer warm.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.