Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakjes met rode vruchten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Halveer de vellen bladerdeeg en leg drie vellen op boterpapier. Schik de ontdooide, uitgelekte vruchten in het midden van het bladerdeeg en strooi er 150 g suiker over. Wrijf de buitenkant in met eigeel.

  2. Maak inkepingen in de andere drie vellen en leg deze op het fruit. Druk ze goed aan.

  3. Bestrijk het deeg met eigeel en strooi er de rest van de suiker over.

  4. Bak 25 min. in een voorverwarmde oven van 200° C. Serveer er slagroom bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.