Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zalm in papillot met mierikswortelroom

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de stengels bleekselder in een fijne julienne en blancheer die beetgaar in gezouten water. Dit is niet nodig wanneer de julienne zeer fijn gesneden is. Pel de sjalotjes en maak er fijne ringen van.

  2. Rol een stuk aluminiumfolie open, wrijf het in met olijfolie en verdeel er de sjalotten en bleekselder over. Leg daarop de drooggedepte zalm en kruid voldoende met peper en zout. Verdeel de sojascheuten en rucola erover. Druppel er olijfolie en sojasaus over en verpak de zalm voorzichtig luchtdicht door de randen dicht te plooien.

  3. Kook de rijst gaar in visbouillon en roer er aan het einde de paprika, in brunoise gesneden, door. Kruid met peper en zout.

  4. Verwarm de oven op 190° C. en plaats de papillotten op een bakplaat gedurende 15 min. in de oven

  5. Klop de room half stijf en roer er de mierikswortel doorheen.

  6. Leg de papillot op een warm bord en geef er een kleine insnijding in. Doe er een lepel mierikswortelroom over en werk de smeltende room af met enkele fijngesneden blaadjes koriander. Serveer er een torentje rijst bij.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.