Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Cubaans varkenshaasje

Omschrijving

Varkenshaas is één van de meest delicate stukjes vlees van het varken en naast de karbonade ook één van de populairste stukjes varkensvlees. Meestal wordt een varkenshaasje in zijn geheel bereidt.

Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees.  Hij bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde. De kophaas is het goedkoopst en wordt veel voor saté gebruikt, het middelste gedeelte is het duurst. Meestal wordt dit gedeelte rosé gebraden (rosé = net aan gaar). Snijdt men de varkenshaas in plakken van circa 2 centimeter dikte, dan krijgt men varkensmedaillons.

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Meng er de uitgelekte bonen, de maïs en de olie onder. In de koelkast plaatsen.

  2. Meng alle overige ingrediënten onder elkaar en marineer hier het vlees 2 uur in.

  3. Bak de varkenshaasjes op een hevig vuur gedurende 15 minuten (regelmatig omdraaien). Het vlees mag nog mooi roze zijn.

  4. Opdienen met de avocadosla.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.