Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bami Goreng

Omschrijving

Het woord 'bami', of 'bakmi', is van oorsprong Chinees en verwijst naar de basisingrediënten van het gerecht: vlees (ba) en tarwenoedels (mi). Via China belandde het gerecht in Indonesië, waar variaties ontstonden.

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel daarna in een vergiet onder koud water af. Dit zorgt ervoor dat de noedels niet gaan plakken.

  2. Verhit een wok op hoog vuur.

  3. Voeg de gesnipperde ui en de gehakte knoflook toe. Roerbak dit een paar minuten, blijf voortdurend omscheppen.

  4. Wanneer de ui begint te kleuren, doe je de kip in de pan.

  5. Schep goed door. Roerbak alles 3 minuten.

  6. Schep de kruiden in de pan en roerbak dit mee tot de geuren goed vrijkomen. Schenk dan het water in de wok samen de sojasaus.

  7. Voeg dan de prei toe. Roerbak alles tot de prei gaar is. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

  8. Doe de noedels in de pan. Je kunt met 2 vorken makkelijk de noedels losmaken en mengen. Schep daarna goed om en warm het goed door.

  9. Roerbak een paar minuten en voeg dan de sesamolie toe en schep om. Maak af met peper en zout. Serveer met bijvoorbeeld met kroepoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.