Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Courgette met mozzarella uit de oven

Ingrediënten :

De Courgette

De Tomatensaus

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Leg de plakken courgette 2 à 3 uur in water met flink wat zout. Haal ze dan uit het water en dep ze droog met keukenpapier.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan en frituur de courgettes in een paar minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag tomatensaus (zie 'basisrecept tomatensaus' onderaan recept). Leg er een laag courgetteplakken op en de helft van de mozzarella. Leg de rest van de courgette erop en de rest van de mozzarella.

  3. Doe hier nog een paar scheppen tomatensaus overheen en wat peper en zet gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Basisrecept Tomatensaus

  1. Doe 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak een fijngesnipperde ui en een heel teentje knoflook totdat de ui glazig is.

  2. Verwijder de knoflook en voeg een blik tomaten en 2 eetlepels tomatenpuree toe. Voeg wat zout en peper toe en schep alles goed om.

  3. Doe er een groot glas water bij en laat het geheel 30 minuten inkoken. Schep daarna een klontje roomboter erdoor en maal alles fijn in de blender.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.