Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Condérijst met frambozencoulis en slagroom

Ingrediënten :

De Frambozencoulis

Bereiding :

  1. Spoel de korrelrijst in koud water en laat uitlekken. Boter een kookpot in.

  2. Breng de melk aan de kook, samen met het vanillestokje. Voeg de gespoelde rijst samen met het zout en de rest van de boter bij de melk.

  3. Blijf regelmatig roeren tot het kookt en verwijder dan het vanillestokje. Leg er boterpapier op en met een deksel plaatsen we dit 35 min. in een oven van 180°C.

  4. Frambozencoulis : frambozen opwarmen en suiker toevoegen. Mixen en doorsteken.
    Laat afkoelen.

  5. Voeg, wanneer de rijst gaar is, de suiker toe en laat nog even doorkoken. Om te binden, roeren we er een eidooier door, zonder te koken. Laat afkoelen in een schaal of in kleine potjes.

  6. Maak nu de slagroom : klop 1 dl room half stijf op en doe er bloemsuiker bij. Klop verder tot de room stijf is. Bewaar koel.

  7. Serveer de rijst in een wijnglas deels overgoten met coulis en met een toefje opgeslagen room. Geef er enkele stukjes fruit bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.