Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Boeren appelcake

Ingrediënten :

De Cake

De Appelvulling:

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in met boter.

  2. Klop de suiker en de boter tot een luchtige crème, dit duurt zeker 5 minuten. Voeg een voor een de eieren toe, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige volledig is opgenomen, anders gaat het beslag schiften.

  3. Roer in een kom het bakmeel en zout door elkaar. Zeef boven de kom en spatel in drie porties door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

  4. Roer de appels, rozijnen, kaneel, vanillesuiker en citroensap in een kom door elkaar en verdeel over het cakebeslag.

  5. Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.