Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bigaradesaus

Omschrijving

Deze saus waaraan sinaasappel is toegevoegd is zeer lekker bij wild. eendenfilet. varkensvlees. maar kan ook geserveerd worden bij rivierkreeftjes of langoustines.

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Boter smelten, de fijn gesneden sjalot toevoegen en laten fruiten, dan de gesneden champignons toevoegen en eveneens laten fruiten. Blussen met de wijn en alles 5 minuten laten sudderen.

  2. De andere 25g boter laten smelten en de bloem tot een roux toevoegen, een minuut laten meebakken en dan het water toevoegen. Goed roeren, op smaak brengen met het bouillonblokje en enkele minuten laten doorkoken.

  3. Giet het andere mengsel, met de champignons en de wijn, erbij en breng aan de kook.

  4. Breng op smaak met het sap van de sinaasappel en de halve citroen.

  5. Rasp er eveneens 1 el sinaasappelschil bij, breng aan de kook en voeg de confituur toe.

  6. Breng op smaak indien nodig met peper en zout en voeg de port toe.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.