Sint-Jacobsvruchten met gember en koriander
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Snij de uien in fine staafjes.
-
Snij de gember in fijne staafjes.
-
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
Maak de schelpen schoon, haal de noten eruit en bewaar de schelpen.
-
Fruit de uien in de olijfolie en verdeel over de schelpen.
-
Garneer met 2 noten per schelp, gember en koriander.
-
Breng op smaak met peper en zout, overgiet met wat olijfolie en sluit de schelp.
-
Bevochtig de randen van de schelp met water.
-
Bekleed de randen van de schelpen met een reepje deeg en smeer ze in met eigeel.
-
Leg wat grof zout in een ovenschotel en plaats de schelpen erop.
-
Zet de schelpen 15 min. In de oven.
Afwerking
-
Open de schelpen en leg ze, geopend, op de borden.