Kalfslever met gebakken appelen en knolselder, aardappelpuree met graanmosterd en mosterdsla
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Kook de aardappelen gaar in een ruime kookpot.
-
Breng een andere kookpot met gezouten water aan de kook.
-
Schil de knolselder en snijd hem in kleine blokjes. Gaar de blokjes kort in het kokende, gezouten water.
-
Schil de appels en snijd ze in grote blokken.
-
Giet de knolselder af.
-
Laat een klont boter smelten in een ruime pan. Bak er vervolgens eerst de appels in en voeg dan de knolselder toe.
-
Droog de lever op enkele vellen keukenrol en kruid met peper en zout.
-
Haal ze vervolgens door de bloem en bak ze in een pan met boter.
-
Snijd de sjalotten in slierten.
-
Haal de gekleurde lever uit de pan en bak er de sjalotten in.
-
Pel en kneus een teentje look en voeg in zijn geheel toe aan de stovende sjalotten.
-
Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg ze toe aan de sjalotten.
-
Giet de aardappelen af.
-
Blus de sjalotten met de madeira en de rode wijn. Laat het geheel even flink doorkoken.
-
Doe de eierdooiers met de melk en de boter bij de aardappelen. Stamp het geheel fijn tot een puree.
-
Breng de puree op smaak met mosterd, zout en nootmuskaat.
-
Serveer de puree op een bord. Leg er het vlees en de appel-knolseldersalade bij.
-
Werk af met de sjalotten en enkele plukjes waterkers.