Wok met gemarineerd rundvlees en kastanjechampignons

Wok met gemarineerd rundvlees en kastanjechampignons

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. - Snipper het knoflook fijn.
    - Pers de limoen.
    - Hak de cashewnoten grof.
    - Hak de koriander grof en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

Bereiding:

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat lichtjes afkoelen.

  2. Verhit intussen een wok met antiaanbaklaag of een grote kookpot met dikke bodem. Rooster de cashewnoten 2 à 3 min. goudbruin zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  3. Verhit 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok of kookpot en bak de runderreepjes 2 à 3 min. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons, de wokgroenten en de sojascheuten toe. Roerbak 5 à 8 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de rijst samen met de runderreepjes onder de groenten en roerbak alles 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  6. Meng de woksaus, wat limoensap en de grofgehakte koriander onder de rijst en kruid met peper en zout.

Afwerking:

  1. Werk af met de geroosterde cashewnoten en korianderblaadjes.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *