Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wok met gemarineerd rundvlees en kastanjechampignons

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. - Snipper het knoflook fijn.
    - Pers de limoen.
    - Hak de cashewnoten grof.
    - Hak de koriander grof en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

Bereiding:

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat lichtjes afkoelen.

  2. Verhit intussen een wok met antiaanbaklaag of een grote kookpot met dikke bodem. Rooster de cashewnoten 2 à 3 min. goudbruin zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  3. Verhit 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok of kookpot en bak de runderreepjes 2 à 3 min. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons, de wokgroenten en de sojascheuten toe. Roerbak 5 à 8 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de rijst samen met de runderreepjes onder de groenten en roerbak alles 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  6. Meng de woksaus, wat limoensap en de grofgehakte koriander onder de rijst en kruid met peper en zout.

Afwerking:

  1. Werk af met de geroosterde cashewnoten en korianderblaadjes.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.